Idag har webansvarlig (Ingrid) hatt fri, og den har blitt benyttet til å dra rundt på avdelingsbesøk for å se hva de holder på med rundt omkring. Det hører til sjeldenhetene at en arbeidsdag er lik for noen her på øya, men her er ihvertfall litt fra det som har skjedd idag.

Dagen startet med å titte innom høvdingens kontor for å ønske han en god dag. Videre gikk turen til kjøkkkenet, hvor Kenneth var i full gang med å bake ferskt brød til lunsj.

Minuttene gikk og snart var det tid for 10-kaffe på Stag. Dette er noe de har hver ukedag hvor det spises frukt og andre godsaker som kjøkkenet ordner med, og stemningen er alltid på topp!

Etter kaffen inviterte Helga meg med på kjøretur bort til flyplassen for der skulle det fylles diesel på aggregatet. Mens vi ventet på at tanken skulle fylle seg opp viste hun meg også hvordan man tar en vanntest med shell water detector. Dette er noe de gjør for å finne ut om det er vann i drivstoffet, og isåfall hvor mye det trenger å dreneres.

Når man først var på flyplassen er jo «Metten» like i nærheten, og det ble neste stopp. Jeg tuslet bort og akkurat da kom David med hjullasteren. Han skulle fylle på vanntanken til de, så da fikk jeg sett det og! Klokken nærmet seg 12, og da var det tid for lunsj men siden jeg skulle se på ballongslipp ble jeg igjen, og fikk dermed noen andre til å ta bilde av den.

Værballongslipp er noe som gjøres flere ganger i døgnet, men som regel er det autosonden som ble montert i sommer som står for de fleste slippene. Nå derimot var det Ken-Gjøran som skulle vise meg hvordan det gjøres, og siden det var lite vind var det ingen problem for han å få ballongen av gårde.

Etter det gikk turen tilbake til stasjonen igjen og Elektronikkavdelingen ble avlagt et lite besøk. Christer satt å sorterte utstyr, mens Håkon var på lageret å bladde i arkivene på let etter noe jeg ikke vet hva var, og godt mulig han ikke visste det selv heller.

Ferden gikk så videre til svært ukjent terreng for min del, nemlig bilverkstedet. Der er det Kenneth E. som styrer, og det er svært betryggende for selv om han er ung, kan han utrolig mye. Idag var det en hydraulikkmotor til rotortilten på gravemaskina som skulle byttes, og han var akkurat ferdig med det når jeg kom. Heldigvis poserte han velvillig foran kamera allikevel 🙂

Turen gikk så oppover Lyckliga gatan igjen, og inne i et lite rom sto Ben og sjekket sikringene. Det skal sies at da bildet ble tatt, hadde han et øyeblikk hvor han drømte om hvor godt det måltidet med bokknafisken som kommer med fly senere skal bli. Videre opp gangen var også en like smilende Borghill som var i full sving med å planlegge sanitetskurs til oss som bor her, noe vi gleder oss til at blir gjennomført.

Snart er det middag og jaggu før vi vet ordet av det, er det helg igjen. Her flyr virkelig dagene av gårde, og livet i ishavsøya er vi alle enige om at ikke er så aller verst.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene.

Det er stengt for kommentarer.