TV-aksjonen som NRK arrangerer hver høst, går i år til WWF arbeid med å bekjempe plastproblemet i havene. Strandrydding har blitt en god tradisjon på ishavsøyene, der forurensningen av havene er tydelige å se. Mye plast og annet skrot driver på land på strendene og klippene på disse øyene, så også på Jan Mayen. Sommerbesetningen 2020 samlet inn rundt 7 tonn med marint søppel og bidrar dermed på å rense havene for plast. Samfunnet Jan Mayen får midler fra Fylkesmannen i Nordland for dette. Samfunnet har bestemt at disse pengene skal gå til årets TV-aksjon.

Rydding av stranda på Lagunevollen i tåke.

I tillegg har vi sammen med våre samarbeidspartnere i Forsvaret gitt to billetter til øya i forbindelse med en av transportene opp hit med Hercules-fly, ved å avstå to besøksplasser for besetningens familie og venner. Det vil da bli en reise opp fra Gardermoen, omvisning på stasjonen med lunsj og omvisning på deler av øya, før en returnerer til fastlandet med Hercules-flyet igjen. Det vil være en eksklusiv mulighet til å få komme til denne øya.

Måten du sikrer deg denne turen på, er å by på den på TV-aksjonens auksjon. Her finner du auksjonssiden der du kan legge inn bud på turen. Så gi bud for for å sikre deg turen opp hit.

https://www.auksjonen.no/auksjon/Flytur_til_Jan_Mayen_for_to/208513?fbclid=IwAR1Qotv9whurNgal_VWIZT20yo8WcIggny3YR5R_hAxviEdpsRbu4qOYZ8U

For mer informasjon om selve TV-aksjonen kan du se mer på sidene deres https://www.blimed.no/tv-aksjonen-nrk/tv-aksjonen-2020/

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *