Tusen takk for oss!

Kjære Jan Mayen. Nå er det over 6 måneder siden vi satte vår fot på deg. Riktignok var det på et av stedene der menneskene har omformet deler av deg til sitt formål; flyplassen. Heldigvis er det bare 2 prosent av deg som er omformet, resten ligger der urørt og vi har fått mulighet til å bli kjent med deg. Både i din vare, kjærlighetsfulle stemning, med flau vind, blå himmel og gul sol, eller sort himmel drysset med stjerner og sprakende nordlys har vi fått oppleve eller i dine mer temperatursfulle øyeblikk, med ulende og isende vind og snøfokk gjennom lufta, så en ikke så en meter framfor seg eller mildere uværsdager der gjørme og flom måtte forseres. Uansett har vi fått bli kjent med deg på godt og ond. Og det er vi veldig takknemlige for. Det er ikke så veldig mange som er forunt å få bo på denne øya i et halvt år. Vi har vært heldige som har fått lov til det.

Vi håper vi har gjort ære på deg og ikke gjort deg urett denne vinteren; at du fortsatt er den samme som nå som da vi landet på øya i slutten av september. Vi håper vi har klart å forlate deg i like god stand som du var da vi fant deg. Vi har blitt oppriktig glad i deg. Om få dager skal vi forlate deg og tenke på deg med glede og kanskje med en lite tåre i øyekroken.

Forsvaret og Meteorologisk institutt skal også ha en stor takk for at vi fikk muligheten til å oppleve denne øya og få jobbe her. Vi har satt stor pris på det dere har gjort der på fastlandet for å serve oss i løpet av vinteren. Det er mye som skal til for at vi skal kunne lykkes og trives her oppe, og takket være deres enorme innsats har vi lyktes å gjøre stasjonene bedre denne vinteren.

En stor takk til besetningen som var her sommeren 2021 skal også gis. Dere la grunnlaget for at vi fikk ta over en stasjon i en stand så vi kunne starte rett på å utføre de jobbene vi skulle utføre.

En enda større takk til øyas sjarmtroll, Kuling og Cavok. Dere har vært gode muntrasjonsråd for mange i besetningen og ikke minst veivisere i terrenget på mørke vinterdager og kvelder. Dette ble siste vinteren for Cavok på denne øya. Han skal nå til fastlandet og få oppleve nye eventyr der. Lykke til, Cavok!

Til slutt en stor takk til hele gjengen denne vinteren med Inger-Ann i spissen. Sammen har vi gjort dette oppholdet til en uforglemmelig opplevelse som vi vil minnes med glede. Mange minner ble skapt, minner som lett blir snakket om når noen av oss tilfeldig møtes igjen, enten det er på fastlandet eller ute her igjen.

Så vil vi ønske lykke til med oppholdet til Kjell, Stig, Sarah, Jonny, Jørn, Irene, Tom, Rune, Kristian, Helge, Sigmund, Ole Kristian, Ben, Bjørn André, Magnus, Richard, Siv Elin, John Andre, Camilla, Ann Hilde, Olav, Mats og sist men ikke minst, Kuling. Vi håper dere får minst et like bra og minnerikt opphold som det vi fikk. Uansett er det dere selv som skaper minnene og må delta aktivt sammen for å skape en god tid de neste seks månedene.

Inger-Ann, Odd-Torstein, Mona, Jonny, Jørn, Bjørn Ove, Kari, Tor, Cato, Kurt, Ben, Bjørn André, Bjørn, Kristian, Oddvar, Lene, Therese, Baard, Elisabeth og Stian takker med dette for oss. Tusen takk for det vi fikk lov til å være med på.

Det er stengt for kommentarer.