Det meldes om at turen har gått fint og at de skal nyte sola der oppe en halv times tid før de rusler ned igjen til sivilisasjonen.

Kl 6.30 i morges kjørte syv forventningsfulle besetningsmedlemmer mot foten av Beerenberg for å klatre til topps i løpet av dagen. Været var overskyet men de satset på at skydekket ikke skulle dekke hele toppen og regnet med sol på den øverste delen av turen. Så langt (kl. 11.00) har alt gått fint. Alle er ved godt mot.

Med på turen er det to turledere som er med på sin tredje tur til toppen. Det er også med to som har vært oppå toppen en gang før denne sommeren, samt tre som ikke har vært oppe ennå. Hvis de lykkes, har denne besetningen klart den bragden å få 16 av 21 personer i besetningen opp på toppen, to har klart å komme seg opp tre ganger, mens tre personer har vært to ganger på toppen i løpet av denne kontingentperioden. Vi krysser fingrene for at de lykkes i dag også. Vi holder dere oppdatert om utviklingen.

Kl. 11.06.
Gruppen har nådd 1100 meters høyde og alle er i god form og godt humør. De har nå kommet over skydekket og sola skinner. De tar nå en liten pause før de fortsetter til Nunataken.

Kl 14.05
Gruppen har nådd Nunataken, langt oppe i Kronprins Olavs Bre. Der tar de nå en lengre hvil før de tar fatt på de siste metrene opp Bratthenget til toppen. Nunataken ligger på 1550 meter over havet, så de har vel 700 meter igjen før de kan juble.

Kl. 16.25
Gruppen har nå tatt en pause på 1932 meter over havet. Bestigningen går bra og det er fortsatt knall sol, men det har blitt litt vind. De er ved godt pågangsmot.

Kl 18.25
Toppen er nådd. Gratulerer!

Det er stengt for kommentarer.