Tikkebu

Her på øya vår så er det nok Erik Sommerseth som er den aller mest populære. Når han ikke er på jobb som sondeleder på Met`n eller ute på tur i den spektakulære naturen her så er han på plass i Tikkebu. Dette er til stor glede for radioamatører over hele verden og ryktene sier at en signatur fra Jan Mayen det er noe av det mest eksklusive av alt. Det er lenge mellom hver gang kontigenten har en radiomann, så det gjør Erik enda mer populær når han er på plass i Tikkebu. Så langt har han fått kontakt med hele 86 ulike land fra hele verden. I perioder sliter han med dårlige forhold oppe i atmosfæren og er nok da den eneste her som ikke ønsker masse nordlys da det gir forstyrrelser. Vi kommer tilbake med en sak som går mer inn på de tekniske aspektene av livet i Tikkebu her på bloggen etterhvert. 

Tikkebu med Schiertzegga i bakgrunnen
Erik på plass i Tikkebu til stor glede for radioamatører over hele verden.

2 kommentar til: Tikkebu

  1. Bjørn Henning Halvorsen

    Var det ikke i «Tikkebu» at radioamatør og kokk Odd Bugten fra Åfjord søkte tilflukt mot en aggressiv isbjørn på slutten av 1970-tallet, eller var det tidlig på 80-tallet?! Han måtte tilkalle hjelp med sitt amatørradioutstyr. Jeg overvintret på Bjørnøya sammen med bl.a. Odd Bugten og radioamatørene Erik Sommerseth og Geir Stokkeland 1982/83.

  2. Roy

    Tikkebu!
    Min favoritthistorie er da to karer ble fanget av isbjørn og det ikke var samband til stasjonsbygningen. Redningen? Et brannslukningsapparat og radioamatører langt sør og enda lenger sør!