Vi er et lite og isolert samfunn her på Jan Mayen og har bare oss selv til hjelp hvis noe skulle skje. Derfor står sikkerheten høyt i kurs i alt vi gjør her på øya. Enten det er i jobben eller på fritida. Alle avdelingene har kartlagt farlige situasjoner som kan oppstå i jobben og satt inn tiltak som kan redusere dette. Vi har et turreglement som har stort fokus på sikkerhet. Tidligere har dere kunnet lese om at vi trener på brann. Nå har vi alle fått opplæring og trent på førstehjelp, slik at vi kan hjelpe hverandre hvis noe mot alt det vi har forebygget, skulle skje.

Foto: Eva Bråthen

Vår sykepleier, Unni Olin Senneset, hadde en grundig gjennomgang av det viktigste vi må tenke på i ulike situasjoner. Vi fikk trent på å gjennomføre hjerte- og lungeredning på Anne-dukkene og vi fikk testet vakuumbåra. Nå skal vi være godt rustet til eventuelle situasjoner som skulle oppstå.

Det er også en tradisjon å ta en tur opp på Beerenberg. Selvsagt er sikkerheten satt i høysetet når den skal bestiges. Maiken har i flere kvelder tatt for seg ulike tema knyttet til turen: breredning, bruk av stegjern, bruk av breutstyr , pakkelister, rutevalg og praksis i å gå i taulag med tung sekk og redning.

Det er stengt for kommentarer.