På fredag fikk vi oppleve vårt første cruiseskip for denne sesongen her på Jan Mayen. Det var båten Ortelius som kom innom med rundt 100 turister fra Nederland, Norge, Kina, England osv.

Det var merkelig å se at hele Båtvika fylte seg opp med ivrige turister som tok bilder av alt og alle. Fra Båtvika gikk de videre opp mot stasjonen hvor Høvdingen holdt en kort brief for dem. Så fikk de handlet litt i Krambua, skrevet postkort og fikk stemplet pass. Det ble travelt for Mona og Eirin som stod i Krambua og hjalp alle turistene, men de gjorde en kjempebra jobb!

Anja tok seg av kaffeserveringen og passet på at alle kaffetørste turister fikk seg litt kaffe og en kjeks. Hildegunn og Silje tok seg av den sosiale praten med turistene, og de var veldig nysgjerrige på hva vi holdt på med her på øya, og hvordan det var å bo her.

Men midt under besøket skjedde det mest utenkelige, og det var at brannalarmen gikk. Da ble det litt kaos, vi fikk turistene ut, og Øyvind og Høvdingen fant fort ut at dette kun var en falsk alarm.

Etter et par timer dro turistene videre, noen gikk turen mot Kvalross for å bli plukket opp av båten der, mens de andre gikk ned til Båtvika.

Takk for besøket, Ortelius!

 

Det er stengt for kommentarer.