Tekst: Bjørn Ove Finseth. Foto: Jared Elgvin

Foto: Finn-Thore Melbø

Selv om det nå er travle tider med «dingvask» (nedvasking av stasjonen før besetningsskifte), daglige oppgaver og andre forefallende gjøremål, så er det tid til å gjøre andre ting også. Jared hadde tanker om å prøve torskefiske fra klippene ved stasjonen etter at vi hadde sett flere fiskebåter på AIS i nærheten av øya. Vi hadde også tenkt å prøve fiskelykken fra båt men pga. dårlig vær ble dette kansellert. Så helt på tampen av august ble alt av fiskeutstyr oppsporet og gjennomgått, samt en hjemmesnekret fiskekrok ble laget og Jared, Unni og Maiken dro ut for å prøve fiskelykken. Og jaggu beit torsken på. Tre torsker på to turer ble resultatet og disse ble tilberedt til middag sist mandag. Kokt Jan Mayen-torsk med lever og rogn, potet, gulrot og eggesmør falt i smak for de fleste da fersk fisk har vi ikke hatt siden vi reiste opp fra fastlandet.

Maiken prøver fiskelykken
Jared prøver å lure torsken til å bite på. Foto: Finn-Thore Melbø
Torskemiddagen falt i smak hos de fleste på stasjonen. Foto: BOF

Jared ble inspirert og lagde en kopi av en sluk som han mente måtte passe til å friste torsken til å bite på. Og den virket. I dag fikk vi melding om at tre nye torsk hadde blitt trukket opp av havet og er nå gjort opp og klar til å tilberedes til middag i morgen.

Made in Jan Mayen
Dagens fangst.

Det er stengt for kommentarer.