Etter en storm rett før vi på vinterkontingenten kom opp så ble hytta Gamle Vera omringet av drivtømmer som ble skylt opp fra stranden. Hytta ble heldigvis ikke skadet av tømmeret i fri flyt denne gangen, men om det skulle komme en ny storm er det ikke sikkert at det vil gå like bra. For å redde hytta ble det bestemt at vi skulle ta med oss nødvendig utstyr og gå over for å fjerne noe av tømmeret slik at hytta bedre tåler neste storm og det blir enklere å komme seg inn og ut av hytta. Noe av tømmeret kan også brukes til brensel om det bare tørker.

Etter frokost mandag 15 november gikk Inger-Ann, Mona, Ben og Baard over med motorsag og annet nødvendig utstyr i sekkene. Snøen som har kommet og gått flere ganger siden vi kom opp var borte i lavlandet og det var enkelt å gå over fjellet. Vi rakk en god økt før mørket senket seg på mandag, og et par timer før vi returnerte på tirsdag. Mange stokker ble kappet opp og båret bort, så håper vi at vi igjen kan fortsette å bruke Gamle Vera i ennå mange år.

Nye Vera slapp å få drivtømmer rundt på alle kanter, men ble i stedet begravet av en halvmeter sand fra stranden. Det får vi overlate til en annen kontingent å gjøre noe med.

Nye Vera har gått klar av tømmer, men stranda har kommet opp

Tekst: Baard, Foto: Baard og Ben

Det er stengt for kommentarer.