«Pippologer» på Jan Mayen

Den siste tiden har vi hatt gleden av å ha Ola og Solveig på «besøk». Solveig er utdannet biolog og jobber som yrkeshygieniker på St. Olavs Hospital i Trondheim, mens Ola har en master fra Høgskolen i Telemark (nå HSN) i natur og miljøvern og jobber til vanlig på Fuglestasjonen på Jomfruland.

I sommer har de jobbet som ornitologer på Jan Mayen med overvåking av sjøfugl på vegne av Norsk Polarinstitutt. Man kan vel si at de begge er blitt bitt av «polarbasillen», etter å ha vært flere sesonger på både Bjørnøya, Svalbard og ikke minst Jan Mayen, alle gangene for Norsk Polarinstitutt.

Ola liker å påpeke at de er ornitologer, men her på Jan Mayen går de kun under navnet pippologene, som i mine øyne er et ganske søtt og forklarende navn.

Pippologene har lange dager ute i felten, og det er ikke ofte vi ser dem til lunsj eller middag. Men når det lukter fugl i gangene vet vi at pippologene er trygt tilbake fra enda en arbeidsdag. Som regel kan vi finne dem på Skrinnodden eller på og rundt Kvalrossen. Noen av oss har vært heldige å få være med ut for å se hva Ola og Solveig jobber med.

 

Men dessverre går Jan Mayen oppholdet for pippologene mot slutten. Vi takker for mye god informasjon om sjøfugler og håper at dere kommer tilbake neste år.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *