Pip, pip, pippolog

Som nevnt tidligere fikk vi jo også to midlertidige fastboende til med båten som kom i juni, og det var Karianne og Ola. De jobber som ornitologer og driver med overvåking av sjøfugl på Jan Mayen, noe de gjør på vegne av Norsk Polarinstitutt (NP). Dette gjør de for å samle inn data til SEAPOP som er et langsiktig overvåkings- og kartleggingsprogram for norske sjøfugler. Det skal derimot sies at her på øya blir de ikke omtalt som ornitologer men heller pippologer.

Bortsett fra i fjor har det siden 2010 vært noen fra NP her på Jan Mayen, og da har Ola vært med nesten alle gangene, mens i år er det første gang Karianne er med. Det skal for så vidt sies at øya ikke er helt ukjent for henne da hun var her sommerkontingenten 2016, og var mye med pippologene ute i felt.

Nå er det ikke lenge til de reiser ned til fastlandet igjen, men enn så lenge er det fortsatt mange sjøfugler å telle og ikke minst å merke.

«Før Lomvien slippes ut igjen blir den påsatt fotringer for senere identifisering, samt en logger som samler data om fuglens posisjon. En liten klatt med farge på siden av kroppen markerer at fuglen har vært fanget slik at man unngår å plage den senere. Fargen forsvinner etter noen dager» (Erlend Lorentzen, Norsk Polarinstitutt).



Hvis du vil lese mer om SEAPOP kan du gå til: https://seapop.no/

Det er stengt for kommentarer.