Tekst og foto: Bjørn Ove Finseth

Tidligere i sommer kunne dere lese om at vi startet med å rydde opp i vaierne/bardunene etter mastene som stod ved Loran C senderbygget. Disse har ligget utover bakken på begge sidene av veien opp til senderbygget. Vi rakk ikke å bli ferdig med jobben da, så det ble en tørn sist helg med å få kappet opp vaierne i passende biter og stable dem i container for å frakte det ned til fastlandet neste sommer.

Med nysnø på toppene og bra vær på formiddagen dro hovedparten ut for å ta fatt på siste kapittel i denne historien. Bare de som hadde vakt på stasjonen (kjøkken, E-avd og meteorologiske) var igjen. Arbeidet gikk greit unna selv om det etter hvert seig inn lave skyer med yr. Nå er det bare jordingskablene som ligger igjen på bakken, men noe må kommende besetninger ha å gjøre også.

Med vinkelslipere og beskyttelsesutstyr gikk det unna med å kappe opp vaierne i passende stablingslengder. Her er det Stian til venstre og Maiken som håndterer verktøyene.

Jared fant litt sølv fra noen isolatorer som ble tatt vare på.
Unni tok på seg ansvaret denne gangen også med å stable kabellengdene godt i containeren.
Det blir plass til mye kabler her.
Noen småpauser innimellom og en kaffepause midt i økta gjorde seg. Eva som hadde kjøkkenvakt, kom sammen med vakta på E-avd., Isaac, med nybakt gjærbakst, vannmelon, kakao, kaffe og kald drikke.

Det er stengt for kommentarer.