Jan Mayen er som mange av dere vet en norsk vulkanøy midt ute i Norskehavet. Øyen ligger på 71 grader nord og er en del av den Midt-Atlantiske ryggen (en undersjøisk fjellkjede) som strekker seg gjennom hele Atlanterhavet.

Jan Mayen er et lite stykke Norge, og denne unike øyen huser verdens nordligste aktive vulkan, Beerenberg.

Beerenberg med sine 2277moh er ikke bare et kjent landemerke, men vulkanen har også blitt et meget ettertraktet turmål, ikke bare for besetningen på øya, men også for folk fra hele verden.

De aller fleste Beerenberg-turistene kommer med båt om sommeren. Da kan man utnytte de lange dagene med midnattssol, og havstormene har enda ikke gjort sitt innrykk. Men selv om man kommer sjøveien og har planer om å bestige Beerenberg, har man aldri noen garanti for å komme til topps.

Første utfordring er å komme i land, som til tider kan være relativt vanskelig grunnet store dønninger og høye bølger. Og for de av oss som har vært en del på Jan Mayen, så vet vi at om sommeren kan tåken fort sette en stopper for turplanene man har lagt seg.

For de som kommer i land, og ikke blir stoppet av dårlig vær eller tåke, venter det en fantastisk tur opp til toppen av vulkankanten.

Med startpunkt på mellom 0-40moh og med en jevn stigning opp til 2277moh vil Beerenberg med dette huse Norges lengste motbakke.

Videoen under er fra ekspedisjonen til Beerenberg sommer 2017.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *