På fredag var det årets sommerkontingent sin tur til å ha nedreisefest. Et halvt år på ishavet går utrolig fort, og selv om man fortsatt ikke nødvendigvis har rukket å gjøre alt man hadde planer om, så sitter vi allikevel igjen med mange flotte minner og ikke minst turopplevelser.


Det ble servert 3-retters middag i messa bestående av kongekrabbe til forrett, indrefilet av lam med tilbehør til hovedrett og Dronning Mauds fromasj til dessert. Etter middagen trakk vi ut i salongen hvor det ble after drink og visning av årets kontingentfilm som Silje og Sigmund hadde filmet i løpet av kontingenten og satt sammen. Terningkast 7!

Som et artig innslag hadde Lena og Torgeir stelt istand et slags improteater med utgangspunkt i eventyret «Gullhår og de tre bjørnene». Dette hadde de skrevet om, og døpt til «Jan Mayen-vandreren, enka på sør-Jan og de to døtrene». Det ble happy ending hvor Jan Mayen-vandreren/Sigmund fikk gifte seg med den mørkhårede datteren/Silje.

Etter dette trasket vi ned til et riktig så fint pyntet bilverksted hvor festen fortsatte utover kvelden. Tradisjonstro ble det også utdeling av plaketter, diplomer og andre utmerkelser man har gjort seg fortjent til i løpet av halvåret på Djeveløya. Nye Jan Mayenere er forøvrig Svein Idar, Torgeir, Torunn, Jens Morten, Elias, Ingvill, Kristian og Jørn som alle mottok crest for sin tjenestegjøring her på øya.

Det ble 7 nye medlemmer i Jan Mayen Nøgenbaderforening. Torunn, Ingvill, Torgeir, Elias, Kristian, Svein Idar, Jens Morten tok seg en dukkert hvor temperaturen i sjøen den 24.04.21 var på + 0,1 grader celcius.

9 hadde gjort seg fortjent til tittelen Kjentmann etter å ha spasert vel og lenge til noen av terrengets utposter, uten å benytte kjøretøy eller annet fremkomstmiddel enn egen muskelkraft. Disse var Liv Ingrid, Lena, Kristian, Elias, Jens Morten, Torgeir, Kari, Torunn og Ingrid.

På det tradisjonsrike kvalrossløpet var det også 9 fra besetningen som deltok og kunne motta diplom for vel gjennomført. Det var Johan, Ingrid, Svein Idar, Kristian, Sigmund, Lena, Silje, Jens Morten og Elias.

Som nevnt tidligere har Jan Mayen Fred og Ro klubb fått et nytt medlem, og det var DOCA Torunn, som tilbakela distansen på 1000 km  fra Jan Mayen og til fastlandet. Hun kunne stolt motta «Den Gylne Åre» av Idrettspresident Johan, i tillegg til en videohilsen fra selveste Olaf Tufte. Det er sjeldent vi ser Torunn målløs, så takk til Stine som ordnet med hilsenen.

Nytt av året er «Tour de Jan Mayen». I korte trekk handler det om å sykle overalt hvor det er farbar vei (Ulla – Frydenlund – Puppebu – Senderbygget), og det er en distanse på totalt 58.5 km. Dette er det to på kontingenten som har gjort, og det var Torunn og Johan. Kanskje blir dette «en greie» også for fremtidige kontingenter?

Alle på kontingenten hadde gjort seg fortjent til tittelen Superkjentmann, etter å ha besteget minst 18 av øyas fjelltopper i løpet av sommeren. Og vi må jo for all del ikke glemme at atten av atten var på toppen av Beerenberg, og kunne med det stolt motta diplomet som Beerenbergbestigere. Bare det i seg selv er jo en stor bragd!

Så var jeg, Ingrid/webansvarlig så heldig å få et lite kunstverk i gave av Silje som takk for jobben med hjemmesiden. Det var en veldig fin overraskelse!

Tekst og videoer skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til videoen tilhører Jan Mayen stasjon.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *