Er det noe vi har lært vi som ikke har vært her før, og noe de som har vært her før har fått terpet på, er det at brann er den største trusselen på øya da det er langt til fastland og hjelp. Derfor er det svært viktig å øve på eventuelle hendelser slik at vi alle er godt rustet og vet hva vi skal gjøre hvis noe skulle skje.

Igår var det derfor duket for høstens første brannøvelse og klokken 14:00 møtte alle opp på E-avdelingen. Der gikk Driftsjef Harald gjennom hvordan vi bruker rømningsmasken og fortalte oss om de ulike oppmøtestedene ved en eventuell brann. Etter det gikk vi på rommene våre for å teste at alle hørte brannalarmen på hver enkelt lugar, og det gjorde vi for å si det sånn! 

Driftsjef Harald holder DEMO

Det ble også utført en test på callingsystemet for å sjekke at høytaleren vi alle har på rommet vårt virker, slik at vi hører når felles beskjeder blir gitt. 

Etter det var det på tide å kle på seg å gå ut. Der fikk vi alle prøve å koble på og av slanger, slukke med pulverapparat og CO2 apparat, og sett på alt av utstyr en brannbil har. Vi fikk også prøve å håndtere skumkanonen og brannslangen noe som var svært moro både for to- og firbente. 

Det ble en lærerik og vellykket øvelse for oss alle, og nok en fin dag her ute på ishavet.  


Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *