Møt Kristoffer

Møt vår kjære dataansvarlige Kristoffer Myhre Hætta. Han har nettopp fylt 28 år og kommer fra Kautokeino.

Her på Jan Mayen er han ansatt for å drifte og vedlikeholde plattformen på øya. Han er med andre ord systemansvarlig denne kontingenten. Den siste uka har han jobbet med å sette opp MDT: Microsoft Deployment Toolkit. Arbeidsoppgavene varierer mye som ansatt på elektronikkavdelingen. Noen av arbeidsoppgavene i tillegg til systemdrift er vedlikehold og drift av seismisk utstyr for universitetet i Bergen og NORSAR, visuell sjekk og effektkontroller på antennene på øya og blant annet vedlikehold og arbeid for satellittnavigasjonssystemene Galileo og Egnos.

For å forstå Kris kan vi jo dukke litt ned i stedet han er fra. Kautokeino er altså norges største kommune i areal, men i befolkning snakker vi et roligere tall da det straks bikker 3000 innbyggere. Kauto har to barer; hotellet og puben. Kristoffer foretrekker hotellbaren. Da vet dere hvor dere finner han fra oktober når vi skifter personell her på Jan Mayen. 90 % av innbyggerne snakker nordsamisk, og det har vi fått snikerfare her på Jan Mayen med Krish rundt i gangene.  Når Krish ringer faren sin for litt teknisk input er samtalen sånn ca. sånn her: «*samisk samisk* 32 kbit/s *samisk* loddebolt *samisk*» osv.

Fra spøk til alvor så er altså Kristoffer sin favorittmat kebab. For det har de nemlig ikke i Kauto. Han liker å ‘game’ alt fra Zelda til Zelda 2. Han er en råtass på gitar; det er ikke sjelden man hører klampringen fra rommet til Kristoffer. Sjeldnere er det at han tar frem gitaren i plenum. Vi håper å høre fra deg snart! I Kauto er han mye på tur med snøscooteren sin, og ikke så mye fotturer. Det er visst ikke så mange som liker å bruke beina i Kauto. Det skal kjøres. Han liker å stikke på lavvutur og hytteturer med venner. Flaks for Kristoffer at han også kan stikke på hytteturer her på Jan Mayen.

Ellers kan vi reklamere litt for Kautokeino i samme slengen. Viddafestivalen er en ganske så fet festival som i 2018 vil foregå fra 28. september til 30 september utenfor hotellet i Bledjovaggeluodda 2. Ta turen da vel! Kristoffer er nok ikke der, men kanskje du treffer på kompisen hans Lasse.

Kristoffer søkte seg til Jan Mayen da han ville prøve noe nytt og ble veldig fristet av både natur og arbeidsoppgavene han var så heldig å få her. Han er også strålende fornøyd med kollegene og treningsrommet der han støtt og stadig pumper jern.

Håper ditt møte med Kristoffer var fornøyelig.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *