Mer agurknytt

Tekst: Bjørn Ove Finseth Foto: Jared Elgvin

I en tidligere sak så vi at Jared hadde satt i gang et spennende prosjekt med å dyrke urter og grønnsaker her på vulkanøya. Salat og basilikum har vært spiseklart en stund men i helga kunne en høste den største agurken så langt. Den største av de 17 agurkene på agurkplanten hadde nå vokst seg til 8 cm og dermed måtte den prøvesmakes. Rett etter kveldsmaten på lørdag ble agurken skivet opp og besetningen fikk smake på vidunderet. Og det var en smakseksplosjon av en opplevelse å putte denne så alminnelige grønnsaken i munnen. De siste agurkene som kom opp med siste fly er for lengst fortært så det var godt å få kjenne agurksmaken igjen. En kan nå begynne å undre seg over hvor langt kan en nå. Den frukt/grønnsak som oftest blir savnet og som folk gleder seg til å få spise igjen når det kommer fly eller båt opp hit, er banan. Kan det bli mulig å dyrke banan i dette systemet også? Det er sikkert vanskelig med dagens teknologi, men hvem vet? Kanskje kan de varme gassene som siver opp på Eggøya, kanaliseres inn i et drivhus? Vi bare tenker litt høyt….

Den første agurk som er høstet i et av vinduene på Jan Mayen.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *