Klargjøring for Hercules

  

Vi kjenner det på oss alle sammen, flydagen nærmer seg! Noen pakker pakker, noen skriver kort, noen venter pakker, noen venter besøk, nye kommer opp, andre skal hjem. Men felles for alle er at vi bidrar det vi kan slik at når onsdag kommer så er stasjonen, flyplassen og hele besetningen klar til å ta imot flyet. Selvsagt; hvis vær og vind tillater.

Et ekstra stort ansvar i disse dager faller på dem som skal klargjøre rullebanen. Det høvles og skrapes for å oppnå best mulig friksjon så Hercules trygt kan sette hjulene nedpå. Været spiller sjelden på lag, heller ikke nå, det pøser på med vind, snø og litt underkjølt regn. Veihøvel og hjullaster går omtrent kontinuerlig, det sørger Vedlikeholdsleder Didrik og Bilmekaniker Robin for. Morgen og kveld ser vi lysene fra kjøretøyene som jevnt og trutt går att og fram, skraper centimeter for centimeter av topplaget på rullebanen helst raskere enn nedbøren fryser seg fast i sandlaget. Det er en møysommelig og nøyaktig jobb som utføres, vi er alle glad for å se den enorme innsatsen rullebane-mannskapene legger i dette. Vi skal være klar!

Så er det til syvende og sist opp til været på onsdag som avgjør hva som skjer, fly eller ikke fly. Vi håper på det beste.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene.

Det er stengt for kommentarer.