Klar for Hercules

      

De siste dagene har vi alle bidratt til at Jan Mayensfield og stasjonen er klar til å ta i mot Hercules og alle de blide menneskene ombord.

Rullebanen er nok den oppgaven som krever mest av sine mannskaper, her må det foregå kontrollert men i godt driv og effektivt tempo. Den 1600 meter lange grusrullebanen må være klar til akkurat rett tidspunkt, ikke for tidlig for da ser ishavsværet sitt snitt i å skape krøll på den igjen, og heller ikke for sent for da blir det ikke gode nok landingsforhold i tide. Arbeidet med siste innsats før status rapporteres til fastlandet i morgen tidlig avsluttes ikke før i kveld, og starter opp igjen rundt kl 03:00.

«Kjøkken-gjengen» har også stor arbeidsmengde i disse dager. Ikke bare skal de forberede å rulle ut nydelig mat til både besetning og mange besøkende på kort tid, det er flere oppgaver som faller på dem. Bestillinger av mat/ drikke til 18 personer i 2,5 måneder fremover som MÅ med flyet, en forglemmelse der og hele besetningen får klare seg uten inntil april. Klargjøring av rom til de nye som kommer oppover pluss mye annet man ikke tenker på må være på plass før flyet setter hjulene nedpå.

E-avdelingen må holde «elektronikken» oppe å gå, også der er været en utfordrende faktor. E-avd foretar friksjons-tester på rullebanen D-avdelingen har striglet, og E bemanner tårnet samt har lyttevakt og mye annet som er flyrelatert.

Bilmekaniker holder kjøretøyene klare til innsats, han rykker ut på kort varsel dersom ett eller annet skulle skrangle. Bilmek fikser alt fra veihøvel til Geländewagen, vi har ikke «råd til» at de få kjøretøyene vi har står uvirksomme, aller minst når vi venter fly.

Elektriker har sitt fulle hyre med å kontinuerlig sjekke at alt ved og rundt rullebanen som er viktig for innflyging virker som det skal. Og metten bidrar med METAR – oppdatert vind og værforhold hele veien slik at alle faktorer som spiller inn på en landing/ takeoff i ishavet tas i betraktning før flyet i det hele tatt letter fra fastlandet. Høvding og sykepleier trekker i flere tråder enn vi aner, og koordinerer en masse slik at ingenting går i stopp når det passer som minst.

Vi gleder oss til flydag, forhåpentligvis i morgen…

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

Det er stengt for kommentarer.