Julen 2017

                 

Besetningen hadde en flott julefeiring i går og nå nyter vi romjulsdager inkludert rotasjon på de sedvanlige jobbvaktene.

Juleværet overrasket oss ikke, snøføyken og vinden vi har blitt så vant til ser ut til å holde ut til årets slutt. Nord og nok «haker på pilen» stabilt på ca 15 m/s. Noen av besetningen brukte formiddagen til å gå seg en tur, med snøbriller og godt kledd ruslet man avsted i vintermørket. Sjøens egen isskulptur i Båtvika begynner å ta form, bølgene plasker ustanselig innover og legger fra seg sjøvann som fryser lag på lag.

Julekvelden startet med felles middag klokken 16:00. Kokkene hadde dekket flott langbord med pepperkake-bordkort og ekte granbar til pynt. Middagen var for enhver smak og gjenspeilte at besetningen er fra alle Norges kanter; her var det både pinnekjøtt, juleribbe, medisterkaker og sossiser, med det rette tilbehøret. Riskrem med bringebærsaus til dessert.

Etter en lang og rolig middag bar det inn i salongen til sosialt samvær og julehygge. Juletreet vi har fått med forsyningsflyet glitrer flott i stuen og hele salongen lukter jul. På en vulkansk øy midt i et enormt ishav blir juletreet mer enn bare et tradisjonelt symbol på at julen er her. Det lukter skog og «hjemme» og gjør hele den store stuen varm og levende. Dessuten er det ikke mange juletrær som står pyntet i en stue sammen med en isbjørn og en flygende Hercules. Helt klart kun på Jan Mayen!

Litt utpå kvelden dukket overraskende nok julenissen opp, skulle tro han hadde nok med å reise rundt på fastlandet akkurat da, men heldigvis for oss tok han en sving innom «nærmeste nabo» til stor glede for besetningen. Det vanket julenissegave til alle og i retur fikk nissen både håndtrykk og klemmer. Når julenissen måtte videre tok Høvdingen og Doc’a over og enda en presang til besetningen ble utdelt. Vi sender en stor takk for årets julepresanger.

Resten av kvelden gikk som julekvelder flest med samvær og prat. Og selvsagt et glimt av «Grevinnen og Hovmesteren». Enda en riktig flott og minnerik julekveld her på Norges utpost er forbi.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

Det er stengt for kommentarer.