Julebord og Nedreisefest

  

               

I helgen var det duket for julebord, ja selv langt «her ute» holder man altså julebords tradisjoner i hevd. Denne gang var det i kombinasjon med nedreisefest siden to av besetningen reiser til fastlandet for godt med neste forsyningsfly. Vi hadde god grunn til å samles og å kose oss ilag denne helgen.

Kvelden startet med aperitiff i salongen før vi festpyntet gikk til middag. De tre kokkene hadde gjort en kjempejobb, langbordet i spisesalen var stilfullt pyntet og maten smakte utrolig godt. Det var koldtbord med assortert meny; kylling pai, spekemat, kyllingvinger, løkringer, focaccia, melon m/ ost, laks i rull og mye mye mer. Vi fikk samlet hele besetningen til middag, selv om vakthavende på ulike avdelinger selvsagt måtte gå litt til og fra utover kvelden alt etter hva arbeidsoppgavene krevde.

Driftssjef Øyvind mønstrer av Jan Mayen skuta etter flere år i jobb-rotasjon her på øyen. Ingeniør Jørn skal også tilbake til fastlandet, så da ble det høytidelig utdeling av avskjedsgaver til dem. Unike og flotte ull votter med Jan Mayen motiv tar de med seg hjem. Vi er så heldig å ha assisterende kjøkkensjef Eva, som i tillegg til å lage mat også har svart belte i strikking. Hun har både designet motivet og strikket vottene til avskjedsgaven på vegne av vinterkontingenten 2017/ 18. I tillegg til unike votter fikk Øyvind med seg en kreativ lampeskjerm laget av et utdatert brannslukningsapparat, vi håper han minnes drift-og-fiks-avdelingen på sitt beste når han bruker denne et sted der hjemme på fastlandet. Kanskje han monterer den i sitt nye fastlands-kontor?

Resten av kvelden forløp seg som julebordskvelder gjør, hyggelig sosialt samvær med prat og latter til musikk og dans. Inne i varmen mens sist ukes vindfulle stormkast løyet pent nedover skalaen i løpet av natten, slik at vi våknet til en hvit-blå ishavsdag søndag morgen.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *