Jan Mayen avfallsmottak

Åpent: 24 timer i døgnet
Adresse: ishavsøyen Jan Mayen i kongeriket Norge
Leveringspunkt: alt land du kan stå på, ha ingen kvaler ved levering
Retur: ingen retur
Pris: gratis, men vi håper du har vondt i samvittigheten

Øya er altså proppfull med søppel. Maritimt søppel. Hvis du kjører deg en tur kan du alltid bestemme deg for om du vil plukke med deg bittesmå biter av plast eller å fylle bilen med gigantiske garn og blåser. Vi finner så mye rart: støvler, joggesko, såler, tannbørster, tonnevis av fiskegarn, tonnevis av blåser i plast og metall, plastdunker, bensindunker i plast og propanbrennere i metall. Gamle ketchupflasker, cola-korker, flasker, gigantiske dunker som har huset kilovis av fisk… isopor. Det vil ingen ende ta.

Vi har alle bidratt med å plukke søppel i år. Vi har ryddet hele Maria Musch totalt fri for søppel. Det var en god gjeng som la ned flere arbeidsdager på saken. Vi hadde med lastebil og fylte denne.

Galskap mye avfall

Hilde er en fin sanker.

Her om dagen gikk vi tur på vollen mellom Fugleberget og Frydenlund og fant dette fiskegarnet. Det må veie minst et halvt tonn. Det må ligge minst 60 plastblåser i garnet.
Vi tok med oss sekshjuling, spader og var ved godt mot da vi startet å grave frem galskapen. Vi gravde nedover og nedover, bortover og bortover. Ingen ende ville det ta.
Håper å komme tilbake med forsterkninger og få has på elendigheten før det går i oppløsning og blir til mikroplast med årene.

Galskapen vil ingen ende ta. Hvert år kommer det inn tonnevis med maritimt søppel. Hva kan vi gjøre? Vi plukker det vi makter.

 

 

 

Og så plukker vi enda litt til.

 

 

 

 

 

 

Det er stengt for kommentarer.