Huskyene på Jan Mayen

  

        

        

Sondeleder Vera er ansvarlig for Mettens daglige drift og dermed også ansvarlig for hundene. Her kommer et innlegg fra Vera om flotte Storm og Kuling:

Huskyene Storm og Kuling er de eneste firbeinte på Jan Mayen og de eneste fastboende på øya. De kom hit fra Tromsø Villmarksenter for snart 3 år siden, og for noen dager siden kunne vi feire Storm sin 6-årsdag. Da vanket det både tyggeben og vafler til begge hundene.

De er verdens beste turkompiser og en viktig trivselsfaktor for besetningen. De trenger ikke betenkningstid før de blir med på tur. Utenom fuglenes hekkesesong er de så heldige å kunne gå løse. Vi har prøvd dem som trekkhunder, både foran sykkel og på ski, men da går de dessverre veldig fort lei. Det er nok grunnen til at Villmarksenteret sendte dem til Jan Mayen.

Storm og Kuling er uatskillelige og stort sett veldig gode venner. Til tross for at Kuling er minst er han sjefen, og han liker å irettesette Storm. Det hender at en liten uenighet dem imellom ender opp i en slåsskamp. Da er det store sterke Storm som går av med seieren, mens Kuling må oppsøke Doca, stasjonens sykepleier, for å få vasket og stelt sår og rifter.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *