Høytidelig Høvdingbytte

Det er mange rutiner som gjennomføres på Jan Mayen, og et av de triveligste og mest seremonielle rutinene er bytte av Høvding to ganger i året. Når ny besetning kommer opp er den fremste oppgaven til avtroppende besetning å overføre all kunnskap, ferdigheter, holdninger og rutiner til den nye besetningen slik at de kan klare å utføre oppdraget de neste kommende 6 måneder. Når det meste av dette er gjennomført og den nye besetningen føler at de skal kunne klare å gjennomføre oppgavene på en tilfredsstillende måte, er det klart for den gamle besetningen å overlevere stasjonen til den nye. Dette skjer ved en høytidelig seremoni ute på gårdsplassen, hvis været tillater det og det gjorde det denne gangen. 1. påskedag opprant med strålende sol og omtrent ikke noe vind. Beerenberg i sin hvite drakt lå og koste seg i sola da avtroppende og påtroppende besetning stilte opp foran flaggstanga.

Avtroppende Høvding eller stasjonssjef som er den offisielle tittelen, Oberstløytnant Rune Leirvik, holdt en kort tale der han takket av vinterkontingenten 2019/2020 for utmerket utført jobb og ønsket sommerkontingenten 2020 lykke til. Den nye Høvdingen, Oberstløytnant Ole Holøyen, takket så av vinterkontingenten for godt utført jobb.

Etter den offisielle delen av byttet ble det fotografering av gammel og ny besetning. Bildet av den gamle besetningen blir publisert når de har dratt hjem til fastlandet.

Så ble det en trivelig stund inne i salongen med champagne, bløtkake og andre godsaker.

Påtroppende kjøkkensjef Eva Bråthen, er klar for å porsjonere ut bløtkake.
Sesongens bær ble brukt på bløtkaka.

Det er stengt for kommentarer.