Høsten er her

Det temaet det definitivt snakkes mest om på Jan Mayen er været. Er det tåke eller ikke, er det oppholds eller er det nedbør? Dette gjelder på flydager, når man skal utføre jobber utendørs eller når vi skal ut på tur (eller rettere sagt; om vi kan dra ut på tur).

Enkelte dager er det «mer vær» enn andre, og dette fikk vi bevis på blant annet forrige uke. Tilfeldighetene skulle ha det til at Lena dro til Gamle metten på onsdag og skulle overnatte. Over lengre tid har det vært et rufsete vær men på onsdag så tok det seg opp. Da hun våknet dagen etter og så ned på bommen, så slo nemlig bølgene over i Nord-Laguna. Ved nærmere ettersyn så hun også at badstua hadde blitt til pinneved, og at hele naustet var borte. Enkelte partier ligger også veien under vann og ellers er det steder den har blitt litt vasket ut, da vannstanden har steget med 2-3 meter.

En medvirkende årsak til at bølgene slo over Bommen, var at trykket var svært lavt slik at vannstanden antas å ha vært minst en halv meter over «normalen». Vi kjenner ikke til at sjøen tidligere har slått over Bommen i et slikt omfang. I tiden fremover blir det spennende å se om det dreneres ut eller ikke!

.. etter

Tekst og videoer skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til videoen tilhører Jan Mayen stasjon.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *