HIPP HIPP HURRA

På toppen av Bikubene. Røykdykkerne våre gikk opp dit i fullt utstyr og oksygentanker på ryggen da vi skulle filme for NRK.

På mandag var det duket for storslått feiring av nasjonaldagen vår. Høvdingen og DOCA åpnet ballet med kaffe og sjokolade på sengekanten til stor glede for de fleste mens driftssjef Finn Thore sto for salutten utendørs.

Klokken 10 var det på tide med dagens første måltid der kjøkkenet disket opp med smørbrød og snitter av fem ulike sorter. Timene som kjøkkengjengen la ned i forberedelser fikk god belønning i form av applaus og mange store smil, som bygget opp forventningene til kveldens måltid.

Etter brunsj var det lagt inn en pause så vi kunne følge med på NRK sin 17. mai-sending i håp om å se et innslag fra Jan Mayen, men dette lot vente på seg. Vi hadde nemlig brukt flere dager på å lage ulike filmer som skulle være vår 17. mai hilsen herifra, og var rimelig spent på hva de ville vise fra det vi hadde filmet.
Ikke lenge etter var det derimot klart for tradisjonelt tog til metten, og slipp av 17. mai ballong. Kaker og noko gått i koppen ble det også! Da kakene var inntatt var det igjen dags for litt tv-titting, men nei. Det var enda ikke noe innslag å se fra Jan Mayen…

Vi returnerte til Olonkinbyen for å oppdage at vi selvfølgelig ble vist på NRK akkurat i det ingen så på. Men heldigvis for oss var det ikke mange andre som kunne ha fått det med seg heller, for hvis man var så uheldig å blunke et eller to sekund gikk man glipp av det (Med andre ord, det var en meget kort snutt som ble vist). Litt molefonken gikk vi derfor ut og fikk ny giv av høvdingens tale for dagen, som ble etterfulgt av pølser, is og ikke minst de obligatoriske mai-lekene.

De ulike avdelingene hadde ordnet en aktivitet hver, og de grenene det skulle konkurreres i var: melkespannkasting, stylteløp, støvelkasting og potetløp. Stort engasjement fra alle førte til topp stemning!

Konkurranseinstinktet er på topp, og potetene farer til alle kanter

Da kvelden kom var det klart for bankett og premieutdeling. Langbordet var pyntet, finstasen var fortsatt på og glassene fylt opp, så alt lå til rette for en verdig avslutning på en fantastisk dag. Kjøkkenet hadde stelt i stand et herremåltid uten like med mange forskjellige tapasretter både varme og kalde. For å avslutte det hele ble det fortært både hjemmelaget karamellpudding og daimiskake til terningkast 7! Høvdingen holdt takk-for-maten-tale, og var særdeles fornøyd med dagen, noe vi andre også var.

F.V. Sigmund (2. plass), David (1. plass) og Kristian (3. plass)

Ved måltidets slutt ble det holdt en høytidelig premieutdeling for å kåre dagens vinner(e). Juryen besto av DOCA, DOCA og DOCA, og man kan undres på om gjengen på drift hadde lagt inn noen ekstra aksjer, da det var de som tapetserte pallen.

Takk for en heidundranes dag med alt en 17. mai skal inneholde! Å feire nasjonaldagen på ishavet er virkelig eksepsjonelt.

Det er stengt for kommentarer.