Hipp hipp hurra for Tor!

Vinterbesetningen har mange medlemmer som vil fylle år her oppe under oppholdet. For å bøte litt på at de er langt unna sine kjente og kjære der hjemme, er tradisjonen å feire de til gangs. Jubilanten får ønske seg middagsmeny samt kake til kaffe.

Førstemann ut, er en dreven Jan Mayen-beboer, nemlig Tor Henrik Hovi. Det er ikke første bursdagen han feirer her oppe, så etter litt planlegging, ble menyen bestemt å være biff med hasselbakte poteter og peppersaus og Creme Brulée til dessert. Kaken skulle være en marsipankake.

Dagen opprant og etter brønsj dro mange ut på tur slik at kakeseansen ble utsatt en time. Med mange høydemeter opp, ned, bortover og hjemover, samlet folk seg i salongen der kake og kaffe ble fortært. «Hurra for deg som fyller år» ble sunget med full hals og stemningen satt for resten av kvelden.

Etter kaffen ble festbordet dekket av ivrige hjelpere. Etterpå slappet noen av mens andre tok en tur i saunaen og kokken jobbet på kjøkkenet med å gjøre klart festmåltidet.

Klokken 19.00 ble Tor geleidet inn av Inger-Ann og Kari til sin plass. Resten fulgte på.

Etter at kokken hadde orientert om måltidet holdt Inger-Ann en tale til bursdagsbarnet. Blant annet ble begivenheter i det året Tor ble født, redegjort for.

Tor fikk så overrakt en Helle-kniv som gave fra stasjonen, før maten kom på bordet. Maten falt i smak og alle koste seg.

Etter måltidet fortsatte feiringen av Tor.

Vi gratulerer Tor med bursdagen!

Tekst og foto ved Bjørn Ove Finseth

Det er stengt for kommentarer.