Hele stasjonen i aksjon

For noen år siden ble mastene til Loran C-anlegget revet. Dessverre har ikke alt av vaiere og deler fra mastene blitt ryddet opp og fjernet. Derfor ble det trommet sammen en gjeng glade sjauere som brukte av sin frilørdag til å kappe kabler og bære de bort til containeren så det kunne bli fraktet ned til fastlandet med sommerbåten.

Resultatet etter en dags arbeid med å rydde. Containeren er nå klar for å sendes inn til fastlandet. Foto: BOF

Været var ikke det beste, kanskje helt greit når en allikevel skulle jobbe. Temperaturen var ok så ingen frøs. Eva på kjøkkenet lagde i stand kaffe med sjokoladekake og annet godt til gjengen halvveis inn i arbeidet.

Det var mye kabel som skulle ryddes bort og de lå ikke tett inntil veien heller. Foto: BOF
Stian var langt ute i terrenget og fant kabler. Foto: BOF

Når det var såpass mange som deltok i innsatsen, ble også mye kabel kappet opp og fjernet fra området. Det er fortsatt en del igjen, nok til et eller to arbeidslag til.

Unni tilbragte det meste av kontaineren med å legge kabelkappet rett slik at det ble plass til mest mulig i kontaineren. Foto: BOF
Ole Kristian drar kabel inn fra periferien. Det ble veldig god styrketrening på alle denne dagen. Foto: BOF
Flere kabler som skulle trekkes til veien for å kappes opp. Ole Kristian viser muskler igjen. Foto: BOF
Vinkelsliper ble brukt til å kappe kablene og det ble forbrukt en del vinkelsliperskiver denne dagen. Her er det Kari som lar gnistregnet stå rundt seg mens Ole mater kabel som skal kappes opp. Foto: BOF

Det er stengt for kommentarer.