I den siste tiden har vi hatt gleden av å ha besøk av 6 roere her på Jan Mayen fra «The Polar Row».

Fra venstre: Alex, Tyler, Fiann, Stasjonssjef Tore Wensel, Sam, Carlo og Danny

The Polar Row team besto av:

Den islandske kapteinen Fiann Paul (IS) som nå har blitt den første i verden til å ro 4/5 verdenshav. Alex Gregory (UK) en 2 x gullvinner for det britiske rolandslaget. Danny Longman (UK), Carlo Facchino (USA), Tyler Carnevale (USA) og Sam Vye (UK). Felles for de alle er at de er glad i å være i aktivitet, og klare for nye utfordringer.

Målet med ekspedisjonen var å sette en rekke nye verdensrekorder, drive med forskning og samle inn penger for å bygge en skole i Himalayaregionen.

Teamet startet fra Svalbard, hvor de fort satte den første verdensrekorden: verdens nordligste punkt nådd av en robåt. De neste rekordene kom på løpende bånd.

Men på sin ferd til Island møtte Polar Row teamet på dårlig vær, med opp til 6 meter høye bølger og tekniske problemer med utstyret ombord valgte teamet å ro til Jan Mayen.

Høvdingen og noen andre dro ut til Kvalrossbukta og møtte Polar Row teamet, gutta var slitne, våte og sultne. Så vi fikk båten opp på land og tok dem med tilbake til stasjonen. Her fikk de seg en god og varm dusj, mat, drikke og en myk seng og ligge i.

Etter at de kom seg litt til hektende igjen, var de ivrige på å fortelle oss om den noe mer utfordrende ekspedisjonen deres. Og de hadde mye interessant og fortelle oss. For det første var det mange av dem som ikke hadde hørt om Jan Mayen, og de fleste trodde at de kom til en liten forblåst øy, som besto av, i bestefall en liten trehytte. Så overraskelsen var stor da vi fraktet dem til stasjonen, og de fikk se hvordan det var her. De beskrev det som at de hadde kommet til himmelen, hvert fall da vi viste dem «snacks-lageret» vårt. Da lyste øynene deres opp og de fikk ta så mye pizza og potetgull de bare orket.

Gutta fikk også kose seg i TV-stua, leser bøker på biblioteket, oppdatere seg på sosiale medier på datarommet, spille dart, de ble med å bade i «bassenget», og koste seg på barkvelden.

De ble fort en del av besetningen på Jan Mayen, og hjalp gladelig til med både vasking og rydding på stasjonen.

Man kan vel si at de har fått den ultimate Jan Mayen opplevelsen med baraften, kinokveld, Quiz-kveld, Kvalrossløpet og vafler på metten.

Det var nesten litt trist og ta farvel med dem! Men vi sier takk for besøket og gratulerer med 11 nye verdensrekorder!

We will miss you, guys. Hope you enjoyed your stay here at the remote island of Jan Mayen, it was awesome to get to know you!

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *