Søndag 10. november fylte Luftforsvaret 75 år som forsvarsgren og det var noe som ble markert både på fastlandet og her på Jan Mayen. Høvdingen, som til daglig jobber ved luftforsvarets base Bodø, inviterte til messemiddag på lørdag 9 november og en nydelig tre-retters laget av kjøkkenet ble servert. I tillegg til middagen viste også Høvdingen frem noen lysbilder og holdt en tale hvor han fortalte litt om luftforsvarets historie og viktigheten av det.

Jan Mayen er verdens nordligste aktive vulkan og Norges eneste vulkan, på 71⁰nord og 9⁰ vest. Øya er i nordishavet og av «vikingene» kalt «djeveløya i ishavet». Tidligere vulkanske utbrudd ga nok sitt til ordvalget for å beskrive en holme 1000km vest av Norge, 500 km øst av Grønland og 550 km nord av Island.

Luftforsvaret har støttet samfunnet Jan Mayen gjennom flere ti-år, og allerede i 1960 ble den første flygingen til Jan Mayen gjennomført med flytypen Catalina. 335 skvadronen har fløyet mang en gang til øya, noen ganger kan en lande andre ganger ikke, i fin balanse med mission first safety always. For samfunnet Jan Mayen er en durende Hercules C-130J en fantastisk lyd og en glede som vi er helt avhengige av for å få frem forsyninger og noen ganger korte besøk av våre kjære og nære.

Noen av mannskapet på C-130J sa ved en flyging til Jan Mayen «vi gjør bare jobben vår».
Ja, ̶   takk for det  ̶  tusen- tusen takk for det, men det er ikke et bare.
Det er en rørende glede, en stor trygghet og en dyp beundring ved å vite at det er noen kolleger  ̶ dedikerte kvinner og menn, som «bare gjør jobben» ‑ alltid.

Så små og alene som vi er her ute i ishavet er vi helt avhengig av å ha den trygghet som er ved å vite at det er noen som stiller opp og «bare gjør jobben». Her ute i ishavet skal vi gjøre hva vi kan for å holde feltflyplassen åpen for relevant og god trening til Luftforsvarets beste. Det er makkertjeneste i praksis.

Tusen takk til Luftforsvaret og 335 skvadronen for deres uvurderlige støtte til samfunnet Jan Mayen. Vi gratulerer med dagen!

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *