Rullebanemannskaper har jobbet intenst for å strigle permafrosten så Herculesen fikk godkjente landingsforhold, og på onsdag var dagen endelig kommet. Været var fremdeles ikke sikker på om det ville spille på lag, vindkast her og der, snødrev og dårlig sikt som kom og gikk, pluss en del forsinkelser på flyet allerede før takeoff fra Gardermoen. Men kl 10:30 fikk vi meldingen vi håpet på; flyet var på vingene! ETA ca kl 14:00.

Vi kjente forhåpningene steg og etter lang ventetid, mens rullebanen var alt fra krystallklar til innhyllet i snøfokk, dukket fly-lysene opp i horisonten. Nok en fantastisk Jan Mayen landing ble foretatt og ut strømmet folkene vi har ventet så lenge på.

Som alltid på flydag gikk de få timene så altfor fort. Dem som hadde besøk av kjente og kjære sjonglerte både jobb og sosialt mens flyet stod på bakken. Ansikter strålte, både på besetningen og besøkende. Det er en opplevelse å være på dagstur til Jan Mayen og absolutt en opplevelse for oss på øyen å endelig treffe «våre» igjen. To timer på stasjonen går altfor fort og kl 17:00 presis var flyet på vingene igjen. Lysene forsvant fort opp i mørket retning fastlandet.

Vi takker for juleforsyninger, for post og pakker, og ikke minst for at våre besøkende tok hele den lange turen til Jan Mayen for å være noen timer her sammen med oss. Vi gleder oss allerede til neste gang.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

Det er stengt for kommentarer.