Det var en spent gjeng som møtte på Gardermoen søndag 26. september for å treffe de en skal jobbe og bo sammen med de kommende 6 måneder på en isolert og utsatt øy langt ute i havet. I litt over 3 dager skulle i bli bedre kjent med oss selv og hverandre. Vi gjennomførte en gruppebyggingseanse der vi kartla vår egen personlighet for å finne hvilke roller vi kan innta i en gruppedynamikk. Den teoretiske delen ble avsluttet med en praktisk oppgave, er vi alle med bind for øynene skulle løse et par oppgaver sammen. Kommunikasjonen og samhandlingen var god og vi fikk løst begge oppgavene, så det lovet godt for årets overvintring.

Ellers ble det informasjon på forskjellige området som har betydning for arbeidet på øya.

Værvarslene ble nøye studert da plan for oppreise var satt til torsdag 30. september kl 09.00. Det var lenge spådd tåke og lave skyer på Jan Mayen, så også om morgenen. Det var meldt en åpning midt på dagen, så flyet tok av fra Gardermoen og med god drift utover mellom to værsystemer tok turen bare 2,5 timer. Framme over øya var det fortsatt lave skyer så landingsbanen var vanskelig å se, men etter et par runder over området landet flyet trygt nede på bakken til applaus og jubel hos de reisende.

Bjørn Ove og Kari er glade for at flyet har lettet og har en stø kurs mot Jan Mayen. Foto: BOF

På bakken ble vi tatt vel i mot avtroppende besetning og fraktet inn til stasjonen til en deilig lunsj og straks begynte folk å sette seg inn i sine arbeidsområder. Overlappsuka var i gang. Vi følte oss godt tatt i mot.

Tekst og videoer skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til videoen tilhører Jan Mayen stasjon.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *