En allsidig bilmekaniker

        

      

Det å være bilmekaniker kan sikkert være utfordrende nok på fastlandet, men her kreves det ikke bare et solid fagbrev men også at man er kreativ, løsningsorientert og til tider på grensen til å være magiker. Kjøretøyene er stort sett av eldre garde med slitasje etter lang og tro tjeneste i Jan Mayens harde vær og terreng. Deletilgangen er mager, iallfall dersom noe uventet ryker. Da er det opptil 2 måneders ventetid til reservedelen ankommer.

Bilmek Robin er eneste av sitt slag her på øya, han fikser alt som har hjul, belter og motor. Det spenner fra snøscooter via Geländewagen, veihøvel, ATV, traktor, lastebil, hjullaster, aggregat, gravemaskin, bulldoser til Volvo Beltevogn. For å nevne noe…

På desemberflyet hadde bilmek en leveranse av 4 dekk – de tok litt plass og veide ett tonn. Det samme tonnet som Robin deretter måtte montere på hjullasteren med begrenset tilgang til hjelpe-utstyr. Hva gjør man da? Jo man googler litt, lager sitt egent verktøy og trommer sammen et par andre kreative mennesker fra vårt lille samfunn, ilag med driftssjef Harald og vedlikeholdsleder Didrik fikser man det meste.

Ikke bare må bilmek fikse kjøretøy, ved flydag og brannøvelse hopper han rett i verneutstyret og er en del av JM’s røykdykkerlag. I tillegg driver han med hundekjøring på fastlandet, Storm og Kuling merker hans gode lag og søker rett som det er opp til bilverkstedet for prat og lek med kompis Robin. Oppsummert blir det bilmekaniker, røykdykker, flyplassklargjører og litt dyrlege, helt perfekt på en plass som denne.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

Det er stengt for kommentarer.