E-gjengen i sving

E-gjengen har vært i aktivitet i det siste, og de har vært både høyt og lavt.

Først var det klatremusen Ralf og Kim-Rune som fikk svingt seg i den ene masta, hvor de byttet ut en ødelagt antenne med en splitter ny antenne. Ralf og Kim-Rune gjorde en meget god jobb, så nå har vi supergod personsøkerdekning her på øya. (Ja, du leste riktig, vi bruker personsøker).

Så var det E-sjefen som måtte åle seg halvveis ned i en trang seismobrønn, under installasjon av ny sensor på Seismo Liberg i forrige uke. Sammen med ingeniørene Kim-Rune og Silje fikk de montert sensoren, og etter mange timers arbeid og litt regn var sensoren oppe og sendte fra seg viktig data.

DOCA og Høvdingen fikk også være med E-gjengen på tur. Heldig for oss har vi en nysgjerrig Høvding, så han fikk lov til å ta seg en titt nede i brønnen.

Hva er Seismo Liberg?

Seismo Liberg er en av fire seismiske observasjonspunkter på Jan Mayen, som drives av Institutt for Geovitenskap (GEO) ved Universitetet i Bergen (UiB). Ved hjelp av data fra disse fire punktene overvåkes vulkanen Beerenberg samt registrering av jordskjelv som har sin opprinnelse i bruddsonen nord-øst for øya, og nærliggende plategrenser. All data blir sendt til UiB for analyse. Så med andre ord var det en viktig sensor vi fikk opp å gå.

Eller så går dagene fort her ute på Ishavet.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *