Den store utfluktsdagen

På mandag var det meldt sol og lite vind, og siden vi har hatt mangel på det i flere måneder fikk vi en velferdsdag hvor turen gikk til Ekerolddalen med beltevogna.

Herfra skulle en del av oss ta turen opp til Nunataken som ligger på 1550 m.o.h. på vulkanen Beerenberg. Det er en fin tur i seg selv, og god trening i forkant av en eventuell Beerenbergtur senere. Det var vindstille og forholdsvis varmt på vei oppover, men mens de besteg høydemeter ble det kjøligere og etter hvert var det frost i både skjegg og øyevipper. Mot toppen tetnet tåka og det var lite utsikt, men på vei ned når tåka var borte igjen kunne de beundre synet av hele Sør-Jan i et nydelig lys, som så riktig så liten ut fra den vinkelen.

De som ikke skulle være med på tur opp til Nunataken var igjen i Ekerolddalen for grilling og utforsking av nærområdet. Med beltevogna tok de turen til seismo Ulla, med et stopp innom Eggøya på vei tilbake. Det ble tid til både fotografering, turning, og forsøk på å fly, men det var (for en gangs skyld) for lite vind som satt en stopper for det. 

Alle var enig i at det var kjekt med en utflukt og at det var godt å komme seg ut og litt vekk fra stasjonen for en dag. Vi må si tusen takk til Harald og Helga for å ha kjørt beltevogna, og en stor takk til de som ble igjen og holdt fortet på stasjonen, slik at vi andre fikk muligheten til å dra 🙂

Det er stengt for kommentarer.