Denne uken og halve forrige er vi altså inne i Vedlikeholdsuka på Jan Mayen.
I dag er den brått over, og vi håper alle som har vært og jobbet har fått utført oppgavene sine. Været har vært upåklagelig den siste uken, gått av banen! Det som venter oss når disse 30 menneskene forlater øya tør vi ikke tenke på, det må komme en orkan eller lignende for å bøte på det finværet som har oppstått og vedvart i en uke.

Mellom 11 og 12 lander flyet, været ser fint ut – og i mellomtiden kjører vi et lite plastinnlegg, igjen. Denne gangen i skodda.

Det er altså slik at vi plukker og vi plukker og vi plukker søppel. Om mandagen deltok flere av våre gjester på den maritime søppelplukkingen. Vi har plukket flere hundre kilo med maritimt søppel på de fire månedene vi har vært her.

Visste du at i Stillehavet eksisterer «Stillehavsflekken», der et gigantisk søppelflak på størrelsen 3 x Spania og Portugal til sammen flyter rundt?
At det er så massive mengder, forstår vi godt, da vi ser det daglig.

Snakkes når alle gjester har forlatt øya. Det blir godt å slippe do-, matkø og andre type køer; selv om det er veldig hyggelig med nye fjes i gangene. Neste gang flyet lander er det med en ny kontingent da vi faktisk begynner å nærme oss et skifte i slutten av september.

Én kommentar til: Den allmektige skoddeplasten + flydag og dokø

  1. Jørn Mauseth

    Takk for flotte innlegg på weben. Hyggelig å lese/se nyheter fra aktiviteten på JM! Lykke til videre!