..sies det, så derfor er det greit å kunne litt førstehjelp!

I den anledning har DOCA denne uken gjennomført førstehjelpskurs med oss på stasjonen. Det er jo bare hun som er sykepleier på denne øya, og som vi alle vet er hjelpen langt unna da vi er ganske så isolert her ute på ishavet. Derfor er det kjekt å vite hva vi skal gjøre hvis noe skulle skje med noen av oss (eller i verste fall henne selv) mens vi er her, men også kjekt å kunne til vi kommer tilbake på fastlandet.

DOCA forteller oss om hvordan en hjertestarter virker

Førstehjelpskurset var tilrettelagt for oss som er her på øya, og besto i korte trekk av A-E drillen, HLR, bruk av vakuumspjelk og hjertestarter. Etter teoretisk gjennomgang øvde vi på ferdighetene med praktisk førstehjelp.

Vi gikk også i gjennom hvordan vi kan bistå DOCA slik at hun får utført jobben sin best mulig. Ved en eventuell hendelse er det for eksempel viktig at vi andre vet hvor vi kan hente utstyret hennes eller vet hvordan vi kan få løftet/lagt personer skånsomt. På denne måten får DOCA heller konsentrert seg om pasienten og det som er viktigst, og vi kan gjøre oppgaver for DOCA som hun ikke nødvendigvis trenger å gjøre selv.  

Vi alle er enige om at det var fint med litt oppfriskning av førstehjelp, og et lærerikt kurs!

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *