Det sies at alle fartøy skal ha navn og siden Jan Mayen ligger midt i havet og det er plasser eller ting som er inspirert av det maritime, er dåp av kjøretøy noe vi selvsagt gjennomfører her på Jan Mayen.

Som et lite vorspiel til selve nedreisefesten hadde vi dermed dåp av nye kjøretøy og sykler. Seremonien ble holdt ute ved bassenget i fint vær men dog noe vindfullt. Presten Lena slet til tider med å beholde kragen rundt hodet da den opptil flere ganger blåste av, men det hindret henne så aldeles ikke i å beskrive hvorfor de ulike kjøretøyene hadde fått navnene sine og ikke minst å få døpt de. Navnekomiteen bestående av presten selv og sine medhjelpere Ben og Elias hadde på forhånd bestemt navnene etter innspill fra andre på besetningen. Da det har blitt sagt tidligere at noen sykler hadde hatt tegneserienavn ble dette noe årets navnekomite fortsatte med. Fatbikene på øya fikk dermed navnene Hulken, Pondus, Hårek, Gyda, Obelix, Madam Mim og Kaptein Vom, mens syklene fikk navnene Stomperud, Nemi, Asterix og Dolly.

Når det kommer til kjøretøyene ble UTV’n som kom opp med sommerbåten hetende for «The Stig». Den er oppkalt etter Stig Kræmer som har hatt et par kontingenter her tidligere, og hadde oppgaver knyttet til Galileo for KSAT.

Med sommerbåten kom det også ny hjullaster opp, og den fikk navnet etter vår eminente E-sjef Silje! Desto gøyere var det derfor at brannbilen (som for øvrig har vært her i to år, men som offisielt ikke har fått noe navn enda) fikk navnet sitt etter Sigmund, vår dyktige bilmekaniker og Siljes` forlovede. Nå har vi derfor brudebilene klare hvis de skulle finne på å gifte seg før kontingenten er omme, eller ved en senere anledning. Om de velger å bruke kjøretøyene til en eventuell brudekortesje gjenstår å se, men muligheten er i allefall til stede. Silje og Sigmund er to flotte ambassadører for samfunnet Jan Mayen og bidrar stort med å dele sin kunnskap og erfaringer kanskje spesielt på turmuligheter, men også om historie og tradisjoner på øya vår. Det er med andre så absolutt fortjent at de nå har fått hvert sitt kjøretøy oppkalt etter seg.

En felles skål blir utbragt etter vel gjennomført dåpsseremoni

Det er stengt for kommentarer.