Her oppe på Jan Mayen er det en tradisjon å feire de som har bursdag mens de er her oppe. Da slår en på stortromma, dekker et pent bord, bursdagsbarnet får bestemme mat til middagen og kake/dessert. Høvdingen holder en kort tale og overrekker noen gaver til jubilanten.

Da vi var i corona-karantene før vi reiste opp, hadde to av våre sine bursdager. Stian Wassbekk feiret 29 år og Robin Stangeland feiret hele 30 år. Vi fikk servert kake der vi var og vi sang bursdagssangene der nede. Det som gjenstår er ønskemiddag og gaver.

Gaver fikk Stian og Robin overrakt lørdag 18. april, da det også var tid til å feire vår morgenmuntre og friske bergenser, Bjørn Andre Stølen sin 54. årsdag. Han er med den anseelige alder, øyas nest eldste beboer.

Jubilanten ledsages av Unni inn til festbordet

Det ble dekket opp til et vakkert langbord mens jubilanten sammen med 4 andre dro på langtur i finværet til Vera, sørvest på øya. Tapas og lukket valnøttkake stod på menyen. Folk hadde tatt på seg sin fineste stas og kjemmet håret og stemningen var god. Høvding holdt en velkomponert tale og overrakte gaver til Bjørn. Og selvsagt ble det sunget bursdagssang til ære for han.

Gaver overrekkes jubilanten

Det meldes om at den gode stemningen holdt til langt inn i natten.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *