Etter flere økter med knuter, innbinding og trening på å gå med stegjern, og i taulag var dagen endelig kommet. Beerenberg lå allerede og badet i morgensolen, og 05:00 satte en entusiastisk om dog noe trøtt gjeng kursen for Ekerolddalen. Der ble det obligatoriske førbildet tatt, før vi ga oss i kast med Norges lengste motbakke 06:30. Det tok ikke lange stunden før solen også nådde ned i dalbunnen og lokket oss oppover. Det sto ikke på utrustningen. Vi var kledd for alle forhold, så tok ikke lange stundene før teknisk hvil og lettelser i antrekk, da sol, vindstille og plussgrader ga oss skikkelig påskestemning.

Vi seig rolig oppover breen mot Nunataken, og det ble rikelig med tid til bilder og beundring av utsikten etter hvert som vi stadig fikk mer overhøyde. 13:20 var vi vel fremme ved Nunataken for en siste rast før innbinding. Ettersom været var som det var ble det en god høneblund i solen også før siste etappe skulle tilbakelegges.

Tomas var kjentmann og loset oss alle trygt forbi bresprekkene og opp på kraterkanten som vi ankom 19:50. For et skue, for en dag! Etter obligatorisk fotoseanse i alle retninger, ble kursen satt nedover igjen til Ekerolddalen. Det var en lykkelig om enn noe sliten og solbrent gjeng som ankom stasjonen 03:00 på natten etter en særdeles vellykket dag på Beerenberg.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *