Beerenberg bestigning

Så var endelig dagen her; Beerenberg bestigning!

Gjett om vi har ventet på akkurat denne dagen;-)!

Vår kjære vulkan som opptar så mye av øya, 2277 moh, og som vi har sett lengselsfullt opp på siden vi kom hit i september skal endelig bestiges.

Værutsiktene så gode ut, og ti håpefulle satte klokken på vekking kl 03.00.

Avreise fra Olonkin City kl 04.15 i bandvogn mot Ekerolddalen hvor Ragnar, Iris, Tomas, Sigmund og Gunn-Merete startet ferden mot Nunatakken kl. 05.20. Skiføret var fint, og vi brukte ca 3,5 time opp til de andre som ventet på oss der. Vi fikk på oss tørre klær, og skiftet til stegjern før vi i samlet taulag startet å gå kl. 10.40.

Etter ca 3,5 time nådde vi toppen, deler av øya åpenbarte seg gjennom skylaget som lå på ca 1100 moh, solen strålte, det var -7 og vindstille på toppen. For et syn!!!! Det var rett og slett helt magisk!

Litt før kl 20 var vi tilbake på stasjonen hvor vi ble møtt av verdens skjønneste hurra-gjeng; flagg, champagne, og pizza på bassengkanten.

Takk til bandvognsjåfør Fredrik som gjorde turen meget komfortabel, takk til Wiggo for organisering og praktisk brelagstrening, og ikke minst takk til Sigmund som førte oss trygt frem til toppen.

9  8  6  5  4  3  2  1

Det er stengt for kommentarer.