Den siste tiden har det skjedd litt forskjellig her på øya.

Rett før pinse dro Tore, Henrik, Chris, Øyvind, Sigmund, Kari, Eirin, Ole-Richard og Silje på båttur til Vera. Både Dory og Erna ble tatt i bruk på turen, og det var fint å se at «redningsbåtene» fortsatt tåler vann til tross for at det er år siden sist de ble sjøsatt.

Vi fikk fraktet med oss 40 sekker med ved, nesten 200 liter med vann og rent sengetøy. Etter vi var ferdig med lossing ble det grilling i sola foran Gamle Vera, før vi returnerte til Kvalrossbukta.

Det ble en fantastisk dag på havet, vi fikk til og med se Vågehval på turen!

 

Da har vi også fått besøk av et nytt cruiseskip, Plancius. Dessverre var forholdene i Båtvika litt for dårlige, så de valgte å dra rundt til Kvalross og frakte turistene i land der. Høvdingen og Henrik reiste bort og tok imot rundt 120 turister.

Den siste tiden har vi hatt smørkrise, men også eggkrise her på øya. Så gleden var stor da Høvdingen mottok en kartong med egg (ca. 240 egg), en kasse epler og 2-3 esker med smør (ca. 6 kg) av mannskapet på Plancius. Tusen takk!

Samtidig som vi fikk besøk av båten Plancius på den ene siden av øya, fikk vi også besøk av seilbåten Opal på den andre. Det var fem unge herrer fra seilbåten Opal som fikk gleden av å besøke stasjonen og ta seg en titt i Krambua.

Vi takker både Plancius og Opal for besøket.

Det er stengt for kommentarer.