Vi gratulerer Torgeir, Esten, Jens Morten, Svein Idar, Kari og Henning som nye Beerenberg-bestigere og Sigmund, Johan, Finn-Thore, Liv Ingrid og Ben med nok en tur opp til toppen.

De siste ukene har værmeldingen blitt studert nøye i håp om å kunne ta enda en tur opp til Beerenberg, og tirsdag 6. juli klaffet det endelig.
Det er egentlig ikke så mye å si om denne turen annet enn at:

HELE BESETNINGEN PÅ ÅRETS SOMMERKONTINGENT HAR VÆRT OPPE! Snakker vi historisk? Om det har skjedd før vet vi ikke helt sikkert, men det er uansett en utrolig bra prestasjon.

Ellers rapporterte gjengen som var oppe at det var en kjempeflott tur. Motivasjonen ble satt på prøve da kjøreturen utover var preget av regnvær. Men heldigvis stolte de på værvarslet og informasjon de fikk fra meteorologene på Ørland, og alt klaffet usedvanlig bra.
Over første skylaget var det fortsatt grått, særlig på Beerenberg lå det en vindsopp/orografisk sky som dekte toppen. Heldigvis klarnet været totalt akkurat slik meteorologene hadde bestemt, og de fikk dermed en flott bestigning.

Tilbake på stasjonen ble gjengen møtt med norske flagg, sprudlevann og hjemmelaget pizza. Den beste mottakelsen hadde de derimot allerede fått før de ankom stasjonen, og det var fra vakthavende på metten. Ingvill hadde nemlig ikledd seg bunaden for anledningen!Lunsjpause på Nunatakken

Nok en gang, takk til brelagsførerne Sigmund og Johan for topp guiding opp og ned. En takk må også rettes til Silje som sammen med de to andre har brukt mye tid på å gjøre oss andre rustet for en slik tur. Og til slutt takk til meteorologene på Ørland for perfekt levert vær! Det var en uforglemmelig dag i godt lag!

Tekst og videoer skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til videoen tilhører Jan Mayen stasjon.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *