Når vi omsider får dager med litt roligere vær og vind er det dags for å hoppe til verket på en del av E-avdelingens oppgaver ute. Vi har ventet en stund for å få tatt diverse målinger i bu’ene som er ved Danielsenkrateret, så i det lille værvinduet som var i går så vi vårt snitt til å dra av sted.

Er en god stund siden det var føre for at Aurora (E-avdelingens Geländewagen) kunne ta oss til Monitor, utstyrs-hytta som står ved foten av Danielsenkrateret. Da ble det å stable oss inn i Beltevognen med Driftssjef Henning som sjåfør. Det ble en flott kjøretur utover Sørlaguna og oppover lia til Monitor-hytta. Dør-til-dør-service levert av BV-Henning!

Noen sjekker og målinger inne i den lille bua før det var Danielsen sin tur. Elektriker Håvard ble igjen i Monitor for å måle der mens Jens-Aksel, Kristian og Wenche startet gåturen oppover fjellet for å utføre de neste målingene i bua på toppen. Uansett hvor lite vind som er meldt eller blåser nede ved havet, så blåser det alltid vesentlig mer ute i terrenget. Også i går. Det ble en vindfull tur oppover, snøføyk og vær røsket godt i oss, men sikten var god så vi fikk tid å nyte små stopp og skue utover den fantastiske JM-naturen. Sørlaguna, Nordlaguna og «småfjellene» oppover mot Beerenberg.

Etter vel utført oppdrag i den mikroskopiske Danielsen-hytta gikk det radig nedover igjen. Kort stopp ved noen flyvrakdeler før vi kunne klyve inn i den gode varme BV’en og vende tilbake til Olonkin.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *