Når vi omsider får dager med litt roligere vær og vind er det dags for å hoppe til verket på en del av E-avdelingens oppgaver ute. Vi har ventet en stund for å få tatt diverse målinger i bu’ene som er ved Danielsenkrateret, så i det lille værvinduet som var i går så vi vårt snitt til å dra av sted.

Er en god stund siden det var føre for at Aurora (E-avdelingens Geländewagen) kunne ta oss til Monitor, utstyrs-hytta som står ved foten av Danielsenkrateret. Da ble det å stable oss inn i Beltevognen med Driftssjef Henning som sjåfør. Det ble en flott kjøretur utover Sørlaguna og oppover lia til Monitor-hytta. Dør-til-dør-service levert av BV-Henning!

Noen sjekker og målinger inne i den lille bua før det var Danielsen sin tur. Elektriker Håvard ble igjen i Monitor for å måle der mens Jens-Aksel, Kristian og Wenche startet gåturen oppover fjellet for å utføre de neste målingene i bua på toppen. Uansett hvor lite vind som er meldt eller blåser nede ved havet, så blåser det alltid vesentlig mer ute i terrenget. Også i går. Det ble en vindfull tur oppover, snøføyk og vær røsket godt i oss, men sikten var god så vi fikk tid å nyte små stopp og skue utover den fantastiske JM-naturen. Sørlaguna, Nordlaguna og «småfjellene» oppover mot Beerenberg.

Etter vel utført oppdrag i den mikroskopiske Danielsen-hytta gikk det radig nedover igjen. Kort stopp ved noen flyvrakdeler før vi kunne klyve inn i den gode varme BV’en og vende tilbake til Olonkin.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

Det er stengt for kommentarer.