Turloggen april-mai

Sommerkontingenten 2016 er godt i gang med turer og friluftsaktiviteter. Naturlig nok har det så langt vært mest vinterlige aktiviteter, men nå er våren i anmarsj og isbroddene kan snart legges bort.

Søndag 3. april var det utflukt til Eggøya. I bakkene ved Olonkinstasjonen var det aking og skikjøring så lenge snøforholdene tillot, og både veier og strender blir flittig brukt til turgåing.

Kjentmannsgaloppen har startet. Branderpynten er mest besøkt men flere har vært på tur til Maria Musch, Polheim og Høybergodden også. Totalt har det kommet vel ti turer på lista i april.

Toppturer er populære, og mange samler på Superkjentmann-toppene. Trolig har det vært ca 40 turer til rundt 15 topper. Eggøya er mest besøkt pga. fellesturen tidlig i april. Richterkrateret og Hoyberg i sørvest har to besøk hver, mens toppene i nærheten av stasjonen dominerer statistikken.

Etter hvert som det blir varmere i været og det tørker opp ute i terrenget, blir det nok flere som finner veien til de mer fjerntliggende områdene av øya. Hundene Storm og Kuling ser imidlertid ut til å ta alt turmaset med knusende ro. De ser nok mest fram til høsten, når båndtvangen oppheves..

 

Tapr3Tapr4Tapr6Tapr10Tapr5Tapr2Tapr1Tapr8Tapr7Tapr9

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *