Fra den dagen vi satte våre føtter på denne vakre øya, ble det klart for mange av oss at en god del av tiden fram til sankthans vil gå med til å klaregjøre mottak av sommerbåten. Sommerbåten er et begrep som går igjen på mange ishavsøyer, da isforholdene på havet gjør det enklere å frakte forsyninger til øyene og avfall fra øyene inn til fastlandet. Varelagre skal telles, ordrer legges inn og avfall skal ryddes sammen og klargjøres for nedsendelse. Veien fra stasjonen til Hvalrossbukta der sommerbåten legger til på stranda, måtte også klargjøres. På grunn av snøsmeltingen som tok lengre tid denne sommeren, ble det gjentatte forsøk på å holde veien åpen for trafikk. Siste innsats ble gjort bare ei uke før båten skulle komme.
Så skulle alt fraktes ut til Hvalrossbukta så det kunne bli lastet ombord i båten når den kom.
Det meste av frukt og grønt og andre ferske varer var enten brukt opp, råtnet opp eller gått ut på dato. Det at ting går ut på dato er ikke noe problem. Melk holder seg mye lengre enn det datostemplingen angir og slik er det med andre matvarer også. Gjengen på kjøkkenet har gjort en veldig god jobb å tilby god, næringsrik og innbydende mat, selv uten friske grønnsaker, men lengselen etter ferske bananer, jordbær, juice, blåbær, druer og salat gjorde seg gjeldende for de fleste på stasjonen de siste ukene. Det er jo to måneder sist vi fikk forsyninger opp hit.
Med sommerbåten kom også stunden da en i besetningen skulle reise hjem. Marion som var sondeleder på den meteorologiske stasjonen, måtte hjem for å ivareta sin jobb på fastlandet. Vi visste dette fra første dag vi møttes før oppreise, men det ble en følelsesladet stund rett før hun skulle gå ombord i båten. Vi ønsker Marion takk for mange gode minner sammen her på øya og lykke til med tilværelsen på fastlandet.