Tekst og foto: Bjørn Ove Finseth

Det er en god tradisjon her på Jan Mayen inviterer til vaffelkalas hver søndag borte på den meteorologiske stasjonen. Noen velger vaflene som det første måltidet «tidlig» en søndag (kalaset starter kl 14.00) mens andre tar det som en naturlig stopp på sin søndagstur, enten det er langs veien eller over fjellet. Uansett setter besetningen pris på å få litt nystekte vafler i kroppen på søndagene.

Vidar vaffelsteker, kommer med en ny ladning nystekte vafler, som Unni setter stor pris på.

Sist søndag var det etter planen, siste vaffelkalas for denne sommerbesetningen. Nå er den nye besetningen straks på vei opp så da må vi dele vaflene med dem. Det blir trivelig det men det er noe med det, å treffes en rolig søndag der de fleste har fri og praten og latteren sitter løst. Det er til og med gjennomført flere quiz-runder disse søndagene der flere har bidratt til både spørsmål og premier.

En fornøyd gjeng i sofakroken.

Mange vil nok savne å kunne sette tenna i en vaffel en søndag så det spørs om ikke kafeer eller lignende etablissementer får flere gjester når vi kommer oss ned til fastlandet igjen.

Igjen, en kjempestor takk til gjengen på værstasjonen for innsatsen med å lage og steke deilige vafler til oss. Marion, Kari, Maiken, André og Vidar har stått på for å få oss gode og mette før søndagsmiddagen.

Det er stengt for kommentarer.