Regn regn og litt mer regn

Bilde er fra Sør-Jan, her mellom Hjelmen og Sørkapp

Den siste tiden har vi hatt mye regn her på øya, og det er jo litt kjedelig for de som er glad i å gå på tur, men samtidig veldig fint for da for mosen som ligger rundt på øya en utrolig fin grønnfarge.

Rett før Polheimen kan man til tider møte på en liten bekk, denne bekken har i perioder vært så stor og strømmen så sterk at det enkelte ganger har vært umulig å krysse over uten å bli våt.

Jeg tok en liten prat med vår kjære sondeleder Stein Olav, og han kunne fortelle meg at han ikke kunne huske at det var så mye regn sist gang han var på Jan Mayen (sommer 2013). Været har også blitt mildere enn tidligere, og med mildværet kommer det fort nedbør og tåke.

Tidligere kalte vi juli måned for tåkemåneden, men sånn som det er nå har vi hatt mer tåke nå i september enn i juli, legger Stein Olav til.

På E-avdelingen leser vi av sjøtemperaturen hver dag, og hvis vi ser på gjennomsnittstemperaturen i september siden 2015 kan vi også her se en økning i temperatur.

Men utenom tåke og regn har vi det ganske så bra og nyter den siste tiden! Så får vi se hva værgudene bringer med seg av vær til uken…

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *