Oppussing på Frydenlund

Tekst og foto ved Kari Finstad.

De som har vært noen sesonger på Jan Mayen kjenner til fenomenet Ding-vask, som kort fortalt er nedvasking av stasjonen og fasilitetene før hvert kontingentskifte. Det meteorologiske personellet har ansvaret for å vaske ned en av våre mest populære fritidshytter, Frydenlund. Denne ligger på den tidligere meteorologiske stasjonen, eller Gamlemetten, som vi pleier å si her på øya.
Kari hadde lett traumatiske minner med i bagasjen etter å ha vasket ned et særdeles sotete og fettete kjøkken på Frydenlund i fjor sommer, og var meget motivert for å gjøre noe med dette. At ventilatoren var kaputt, bidro nok sterkt til tingenes tilstand. Heldigvis kom det ny ventilator med kullfilter med forrige fly og vi har et glitrende malingslager på stasjonen.

Kjøkkendøra før oppussing.
Kjøkkenhjørnet før oppussing.

Så Kari og Jørn kastet seg rundt etter middag en lørdag hvor føret var bra, tok med seg alt det nødvendige og la avgårde før mørkets frembrudd. Salmiakk og en del stålull måtte til for å gjøre flatene fettfrie, men med litt innsatsvilje gikk det raskt og greit. Både tak og vegger fikk to strøk maling og ventilatoren ble montert før kompaniet vendte snuten tilbake til Olonkinbyen i god tid til søndagsmiddagen. Nå gjenstår det bare å bygge noen nye hyller, så har kjøkkenet fått seg en god ansiktsløftning, og blir langt lettere å holde rent i fremtiden.

Kjøkkendøra etter oppussing.
Kjøkkenhjørnet etter oppussing.
Ny kjøkkenvifte.

Det er stengt for kommentarer.