Den siste uken har det vært særdeles mye vær her ute på Ishavet. Med kraftig vind stort sett hver eneste dag og tett snøfokk har det ikke vært rom for de store ute aktivitetene. Så mens vi venter spent på å få se solen for første gang i år, så ser det ut til at vi må smøre oss med en god del tålmodighet før vi kan finne frem solsengene.

Men selv om solen lar vente på seg, så er det masse lys for den som leiter. Vi er mange her oppe som jakter på nordlyset. Ofte er det overskyet, andre ganger står man timevis å venter uten at noe skjer. Det krever med andre ord litt tålmodighet å være «nordlys jeger» på Jan Mayen. Men like før uværet brakte løs var vi skikkelig heldige og fikk en sjeldent klar kveld hvor nordlyset danset vilt over himmelen i timevis.

Flyrestauranten er en hyggelig plass like ved flyplassen. Den bruker vi til sosiale lag med pølsegrilling og kos. Eller som varmebu nå nordlyset lar vente på seg.
Kan ikke klage på utsikten på sånne kvelder.
Så nesten ut som nordlyset kom opp fra pipa.
Her har til og med unghunden vår Cavok klart å stå stille lenge nok til å bli med på bildet. At han står stille mer enn et sekund av gangen er sjelden vare.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *